Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το σταυροδρόμι των εκλογών .

Διανύουμε την εποχή Παπαδήμου . Όταν λέμε Παπαδήμος εννοούμε τον πόλο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφύρερ … συν διάφορους περίεργους Μπακογιάννηδες που κάνουν αμάν και πώς να προσχωρήσουν στον Παπαδημαικό κώλο … 
Από την άλλη υπάρχει ο αριστερίζον πόλος δηλαδή ο πόλος των ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ , χορτοφάγοι και λοιπές αντιμνημονιακές ομάδες . Μπορεί όλοι αυτοί να είναι ικανοί να κρεμάσουν ο ένας τον άλλον από τα άντερα αν τους κλείσεις σε ένα δωμάτιο , αλλά σίγουρα βρίσκονται απέναντι από τους άλλους . Και εκεί απέναντι είναι μόνο οι αριστεροί . Αν καταφέρουν να βρεθούν στην ίδια απέναντι θέση και όχι ο ένας απέναντι στη δύση και ο άλλος απέναντι στην ανατολή θα είναι σίγουρα μια βελτίωση .Βελτίωση προς τα αριστερά .
Αναμφισβήτητα είναι η ευκαιρία των αριστερών . Αρκεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω για πρώτη φορά στην ιστορία τους . Κάλλιο αργά παρά ποτέ . Από δυσοίωνες αριστερές προφητείες βαρέθηκα . Καιρός να τα λερώσουν τα χέρια τους . Τόσο πλύσιμο χεριών ούτε ο Πόντιος Πιλάτος δεν είχε κάνει .
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά των δύο πόλων είναι κοντά . Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά . Άρα βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια αριστερή κυβέρνηση . Ή πιο σωστά συγκυβέρνηση . Οι προϋποθέσεις υπάρχουν . Διαλυμένο καπιταλιστικό σύστημα και απαξίωση του δεξιού πόλου . Από την άλλη όμως , η Παπαρήγα λειτουργεί ως τροχοπέδη σε μια τέτοια συνεργασία αφού θεωρεί ότι βάλλεται από τα δεξιά και από τα αριστερά .Σύμφωνα με το ΚΚΕ , το μόνο λαϊκό κόμμα είναι το κομουνιστικό και όλοι οι άλλοι είναι εναντίον του λαού . Εναντίον του λαού ο Τσίπρας , εναντίον του λαού οι Μαοϊκοί , εναντίον του λαού οι Λενινιστές , εναντίον του λαού οι Σταλινιστές … Παλιά ξινά σταφύλια δηλαδή . Σημασία δεν έχουν αυτά που σε χωρίζουν αλλά αυτά που σε ενώνουν . Αν δεις απέναντι θα καταλάβεις . Όχι δεξιά , ούτε αριστερά . Απέναντι . Εκεί που οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί παρέα με τους μούφα σοσιαλιστές γλύφουν τα τελευταία κοκαλάκια που έμειναν από το πτώμα που δημιούργησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια .
Στις επόμενες εκλογές λοιπόν , όταν αυτές γίνουν , δεν θα υπάρχουν κόμματα , ούτε παρατάξεις , ούτε καν πρόσωπα . Θα υπάρχουν οι δύο πόλοι . Μόνο που το δίπολο δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ . Αυτοί βρίσκονται στην ίδια μεριά . Όπως πάντα άλλωστε . Το δίπολο θα είναι ΔΕΞΙΟΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ . Απλά και κατανοητά . Τα προσωπεία έπεσαν . Αυτή τη φορά δεν γίνεται να χάσεις το δρόμο . Ή δεξιά θα πας ή αριστερά . Ακόμα και να θες , αποκλείεται να χαθείς . Τέρμα οι κεντρώοι δρόμοι που κλείνουν προς τα δεξιά . Το συγκεκριμένο σταυροδρόμι πάει μόνο αριστερά ή δεξιά .