Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οι γιορτές της αποβλάκωσης .

Γεύμα αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα θύματα των πολιτικών σε έναν από τους θύτες τους , τον πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο . Οι άποροι και οι άστεγοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας  , οι οποίοι βρίσκονται στη παρούσα θέση λόγω της οικονομικής πολιτικής των τραπεζών , των πολιτικών και των απανταχού καρχαριών , έδειξαν τη μεγαλοψυχία τους και έβγαλαν από το υστέρημα τους μια μερίδα φαί για να ταΐσουν και τον κακομοίρη  τον πρωθυπουργό .
Το δίδαγμα της συγκεκριμένης κίνησης είναι “εκεί που είσαι … ήμουνα και εδώ που είμαι…    θα ’ρθεις ” . Ή λαϊκιστί “θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει και ο φτωχός “. Γιατί μπορεί σήμερα ο Παπαδήμος και η παρέα του να τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ μεγάλο μέρος του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά για σκέψου τι μπορεί να ξημερώσει αύριο ; Αν δηλαδή όλοι αυτοί που τρώνε σήμερα του σκασμού , για κάποιο λόγο , αρχίσουν να τρώνε σαν άνθρωποι , τότε θα περισσέψει φαί και για αυτούς που σήμερα υποσιτίζονται . Την επόμενη φορά που θα σαβουριάσεις το μεζεκλίκι από τη εορταστική πιατέλα σκέψου αν έχεις ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια . Γιατί άλλο να τρως για να ζεις και άλλο να ζεις για να τρως .
Αν θα ξημερώσει η μέρα που όλοι θα έχουν να φάνε είναι άγνωστο . Και μάλλον απίθανο . Αλλά επειδή , των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, καλό είναι οι πολιτικοί μας  , να περνάνε περισσότερη ώρα στα συσσίτια των άστεγων και των απόρων για να μαθαίνουν . Γιατί αν κάποια στιγμή γυρίσει ο τροχός θα τους πάρει και θα τους σηκώσει .
Το εκνευριστικό με τις γιορτές είναι ότι δεν κουνιέται φύλλο . Τι σκατά μας ποτίζουν και το έχουμε βουλώσει ; Αγιοσύνη ; Άντε να τελειώνουν οι γιορτές της αποχαύνωσης μπας και πάρουμε πάλι μπρος .
Υ.Γ. Μια που το έφερε η κουβέντα , δες την ταινία “eat the rich” του 1987 . Βρετανικό μαύρο χιούμορ …