Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο ανθός της νεολαίας

Από όλα τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητών , μαθητών και λοιπών ειδικών κατηγοριών στη πορεία της Αθήνας στην επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου ένα πράγμα μου προξένησε φοβερή εντύπωση . Αυτοί οι τύποι με τις κουκούλες και τα κράνη που έσπαγαν τα μάρμαρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια . Τόσο ζήλο για δουλειά σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα του σήμερα . Και του χθες . Και του προχθές .
Γύρω τους γίνονταν χαμός και αυτοί με περίσσια αυταπάρνηση και υπομονή κοπάναγαν τα μάρμαρα με τις βαριοπούλες σε ρυθμούς εντυπωσιακούς λες και ήταν τα τελευταία εναπομείναντα γερά μάρμαρα στον πλανήτη . Αν τους έβαζες να χτίσουν πολυκατοικία θα την ολοκλήρωναν σε μια βδομαδούλα . Και θα τη γκρέμιζαν σε τρεις ημέρες . Βλέπεις το γκρέμισμα είναι πιο γρήγορο από το χτίσιμο .
Ήταν εντυπωσιακός ο ζήλος με τον οποίο είχαν καταπιαστεί με την εν λόγω εργασία . Αυτοί αποτελούν τον ανθό της σημερινής νεολαίας .
Χρόνια είχα να δω Έλληνες να δουλεύουνε τόσο εντατικά . Οι τελευταίοι πρέπει να ήταν ο Πύρος Δήμας και ο Ακάκιος Κακιασβίλης στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας άρσης βαρών . Αν όλοι οι Έλληνες δείχναμε το μισό ζήλο από αυτούς τους λαμπρούς νέους , σίγουρα η χώρα μας δεν θα είχε φτάσει στα σημερινά χάλια .
Ας πάρουμε λοιπόν ως παράδειγμα αυτούς τους λαμπρούς κουκουλοφόρους και ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους . Μια βαριοπούλα στο χέρι και ξεκινάμε . Από τις τράπεζες πρώτα . Από τις τράπεζες .