Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σκουπίδια , μπάτσοι και ομοιοπαθητική .

Άλλη μια καινοτομία της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γεγονός . Αποφασίστηκε η επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων αλλά όχι των εργατών που κάνουν την αποκομιδή . Ξέρετε , εκείνους τους τύπους που κρέμονται από τα απορριμματοφόρα και αδειάζουν τους κάδους σκουπιδιών .
Έλα όμως που χωρίς αυτούς , σκουπίδια δεν μαζεύονται . Εκτός αν ο οδηγός γίνει διπλοθεσίτης και κάνει και τις δύο δουλειές , πράγμα λίγο δύσκολο αφού οι διπλοθεσίτες διώκονται  .
Το αποτέλεσμα θα είναι τα απορριμματοφόρα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους αλλά όχι για να μαζέψουν σκουπίδια . Για βόλτα .
Αν λοιπόν συναντήσεις κανένα απορριμματοφόρο  να κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας , βούτηξε καμιά σακουλίτσα και πέταξε τη μέσα . Δεν είναι κακό . Είπαμε , δεν δουλεύω -δεν δουλεύω αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας . Έτσι και αλλιώς η αποκομιδή σκουπιδιών σχεδιάζεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών οπότε ξεκίνα την πρακτική εξάσκηση . Δεν ξέρεις τι σε περιμένει . Μετατάξεις , εφεδρείες , απολύσεις … Μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου αλλά νέοι ορίζοντες ανοίγονται στο χώρο της χωματερής . Στο κάτω κάτω καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή . Εκτός από αυτή του μπάτσου .
Σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων (τίτλος και αυτός) ανέφερε ότι είναι δύσκολο αυτές τις μέρες να διατεθούν αστυνομικοί για να επιδώσουν τα φύλλα επίταξης .
Σκέφτομαι και εγώ “μπάτσοι και σκουπίδια” και αστραπιαία μου έρχεται η ιδέα . Γιατί  δεν βάζουν τους αστυνομικούς να μαζέψουν τα σκουπίδια; Κάτι ιδέες που έχω ο άτιμος . Ο εξοπλισμός υπάρχει . Γάντια , αντιασφυξιογόνες μάσκες , κράνη , μπότες και ασπίδες θα χρειαστούν σε αυτή τη δύσκολη μάχη  . Και καμιά γκλομπιά σε κανέναν αρουραίο δεν κάνει κακό . Τόσα κεφάλια έχουν ανοίξει , τα ποντίκια θα λυπηθούν ;
Με το περιβάλλον είναι εξοικειωμένοι αφού τόσο καιρό φύλαγαν τις χωματερές . Μη σου πω ότι είναι όμοιο με το φυσικό τους περιβάλλον . Και στο κάτω κάτω καλό θα τους κάνει αφού σύμφωνα με τον νόμο των ομοίων , που αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ομοιοπαθητικής  , το όμοιο θεραπεύει όμοιο . Τι πιο όμοιο, λοιπόν με τον μπάτσο από τα σκουπίδια και τις χωματερές ;
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια . Και τα σκουπίδια θα μαζευτούν και οι μπάτσοι θα θεραπευτούν από τη μαλακίτιδα που τους έχει βαρέσει . Αν και η επιστήμη δεν κάνει θαύματα . Για θαύματα στον άγιο Αρτέμιο που είναι και προστάτης των ροπαλοφόρων . Ευλόγησον .