Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γενέθλια και αγόρασα σκοινί ...


Γενέθλια σήμερα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ΠΑΣΟΚαριστική κυβέρνηση του . Πέρασαν δύο χρόνια από εκείνη τη μέρα που αποχαιρετήσαμε τον Κωστάκη και καλωσορίσαμε το Γιωργάκη  . Ο ένας  έφυγε λέγοντας “πάμε να φύγουμε Νατάσσα , γιατί αν κάτσουμε θα φάμε πολύ ξύλο” και ο άλλος ήρθε προτρέποντας μας να πάμε . Τότε δεν το είχα πολυπιάσει το νόημα του "πάμε" .
Σαν αιώνας μου φάνηκε από τότε . Τόοοοοσο καλά .
Περίμενες ότι ο Παπανδρέου θα έφτανε τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ; Εδώ να μου πεις  κινδυνεύουμε να κάτσει και τρίτο . Τώρα ποιο τρίτο θα μας κάτσει …θα δούμε.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια ζήσαμε πολλά και νιώσαμε περισσότερα . Τοίχο – τοίχο από εδώ και πέρα γιατί οι εκπλήξεις συνεχίζονται . Σε όσους τελειώνει η βαζελίνη ας προμηθευτούν καινούριες ποσότητες . Ο Βενιζέλος καραδοκεί . Μην τα αφήνουμε αυτά τελευταία στιγμή .
Μπορεί αυτά τα δύο χρόνια να ήταν δύσκολα για τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά κάποια επαγγέλματα άνθισαν . Όπως αυτό του σατιρικού καλλιτέχνη . Λαζόπουλος και λοιποί βρήκαν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στο πρόσωπο του Γιωργάκη .
Και ο μέσος Έλληνας πολίτης ανέβασε το πνευματικό του επίπεδο σε δυσθεώρητα ύψη . Τι spread , τι cds , τι πτώχευση ελεγχόμενη και μη . Όλα τα μάθαμε . Σαν να παρακολούθησα μεταπτυχιακό στο ανοικτό πανεπιστήμιο στα οικονομικά . Τύφλα να έχει ο Βαρουφάκης .
Πρόσφερε λοιπόν ο πρωθυπουργός στη χώρα αυτά τα δύο χρόνια και πήγε στη ΓΑΔΑ να γιορτάσει τα γενέθλια και να κόψει τούρτα . Λογικό . Με τους ένστολους νιώθει οικειότητα . Όπως το αφεντικό με το σκύλο του .  Τόσες φορές τον ξελάσπωσαν φέτος . Είχα βέβαια μια ελπίδα μπας και τον κράταγαν , αλλά αποδείχτηκαν φρούδες . Και μετά αναρωτιέσαι γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μάκαρος .
Στην αρχή σκέφτηκε να πάει σε κάποια δημόσια υπηρεσία να γιορτάσει μαζί με τους απλούς εργαζόμενους αλλά κάτι βαθιά μέσα του τον απέτρεψε . Φοβήθηκε φαίνεται μην αρπάξει πολλές ευχές και του πέσουν βαριές . Υπάρχει και αυτή η μόδα με τα γιαούρτια …
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βέβαια τον περίμεναν παντού από το πρωί (γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι αναρίθμητοι) για να του ευχηθούν φυσικά . Αλλά ο Παπανδρέου πήγε στη ΓΑΔΑ για να έχει τα ΜΑΤ κοντά του για παν ενδεχόμενο .
Για δώρο έχει ζητήσει την 6η δόση από την Τρόικα . Και ένα καινούριο ποδήλατο χωρίς αλυσίδα . Και ένα καινούριο i-pad3 για να κοκορεύεται στην Παπαρήγα που κυκλοφορεί ακόμα με το i-pad1 . Τι θα πάρει τελικά είναι άγνωστο . Οι τροικανοί πάντως του έχουν υποσχεθεί το μακρύτερο .
Ο Ελληνικός λαός με δάκρυα στα μάτια από το πρωί ξεστομίζει τις ευχές του για τον Παπανδρέου . Άμα τις ακούσει θα κοκκινίσει . Από συγκίνηση … ;
Λόγω της ημέρας λοιπόν , ας ευχηθώ με τη σειρά μου : “Άντε Γιώργο , να ζούμε να σε θυμόμαστε”
και να αφιερώσω ένα τραγούδι σχετικό με την περίσταση


Υ.Γ. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε όταν στο διαφημιστικό σποτάκι έλεγε εκείνο το “πάμε ” .