Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Όταν φυτρώνουν της πρώτης Άνοιξης καρότα , χειροκρότα , χειροκρότα

Γρίφος για δυνατούς λύτες η ψηφοφορία της Τετάρτης . Τα σενάρια πολλά . Ο «έγκριτος πολιτικός αναλυτής» κ. κουρέλης έχει μαζέψει για σας όλα τα πιθανά σενάρια .

1ο  . Και οι 155 βουλευτές του Πασόκ ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο . Όλα καλά κανένα πρόβλημα . Πασόκ ενωμένο ποτέ νικημένο , ο πράσινος ο ήλιος κλπ κλπ . Η ΝΔ έκανε το χρέος της αφού δεν χρειάστηκε να ψηφίσει υπέρ και συνεχίζει να κάνει αυτό για το οποίο την ψήφισε ο λαός δηλαδή να μας δουλεύει κάνοντας αντιπολίτευση . Οι υπόλοιποι , αριστεροί και ακροδεξιοί , δεν παίζουν κανένα ρόλο .
2ο  . Πάνω από 151 βουλευτές του Πασόκ ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο . Τριγμοί στο εσωτερικό του Πασόκ αφού οι αντιρρησίες πρέπει να τιμωρηθούν . Παρόλαυτα αφού το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε όλα τα άλλα θεωρούνται παράπλευρες απώλειες . Η ΝΔ έκανε το χρέος της αφού δεν χρειάστηκε να ψηφίσει υπέρ και συνεχίζει να κάνει αυτό για το οποίο την ψήφισε ο λαός δηλαδή να μας δουλεύει κάνοντας αντιπολίτευση . Οι υπόλοιποι , αριστεροί και ακροδεξιοί , δεν παίζουν κανένα ρόλο .
3ο  . Λιγότεροι από 150 βουλευτές του Πασόκ ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο . Ποιοι βουλευτές θα σώσουν την κατάσταση ; Της ΝΔ ή του Λαος ; 35-65 υπέρ του Λάος . Μην ξεχάσουμε και την Ντόρα με τα δυο-τρία παλικάρια της . Ως αουτσάιντερ μπορεί να βοηθήσει και αυτή το έργο του Πασόκ . Στο κάτω κάτω τον Σαμαρά δεν τον πολυσυμπαθεί .  Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου . Όχι ότι ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου είναι εχθροί . Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι .


Για να μην τα πολυλογούμε , οι στόχοι των πολιτικών αρχηγών είναι :
Παπανδρέου : Να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο ώστε να συνεχίσει να παίρνει τη μια δόση πίσω από την άλλη από τους Γερμανούς . Γιατί οι Γερμανοί είναι φίλοι μας .
Σαμαράς : Να μη κυβερνήσει , που ο κόσμος να χαλάσει . Τουλάχιστον όχι τώρα . Άστο για αργότερα μπας και φτιάξουν τα πράγματα . Άρα το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί πάση θυσία . 
Καρατζαφέρης : Να επωφεληθεί όσο περισσότερο μπορεί ανεξάρτητα πόσο αριστερά θα πρέπει να γύρει . Μόνο αριστερά μπορεί να πάει αφού δεξιότερα δεν υπάρχει . Μέγα λάθος . Όσο αφορά στο μεσοπρόθεσμο ψηφίζω , δεν ψηφίζω , ψηφίζω , δεν ψηφίζω , ψηφίζω , δεν ψηφίζω , ψηφίζω , δεν ψηφίζω …
Παπαρήγα : Ούτε δεξιά ούτε αριστερά . Σύμφωνα με την Παπαρήγα μόνο το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει τους αριστερούς οπότε όλοι οι άλλοι είναι με το κεφάλαιο . Και η Παπαρήγα η καλή , δεν πάει ποτέ με το κεφάλαιο . Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις . Όταν όμως πάρει την εξουσία θα εγκαθιδρύσει τον κομμουνισμό και τα πάρε δώσε με το κεφάλαιο θα κοπούν . Τρέμε Αμερικάνικο κολλέγιο . Όσο αφορά στο μεσοπρόθεσμο ,……..  δεν ψηφίζω , δεν ψηφίζω .
Τσίπρας : Να μας πείσει ότι είναι πολύ αριστερός αλλά όχι πάρα πολύ , μην κουτουλήσουμε με τους ακραίους . Περισσότερο από τους ΚΚΕδες αλλά λιγότερο από τους εξωκοινοβουλευτικούς . Κάπου στη μέση . Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Όσο αφορά στο μεσοπρόθεσμο ,…….δεν πληρώνω , δεν πληρώνω.
Μπακογιάννη : Δεν μιλάω για τη Μπακογιάννη . Όταν μπει στη βουλή με το σπαθί της , θα τα πούμε . Τώρα απλώς δεν υπάρχει .

Και όπως λέει η κόρη μου “όταν φυτρώνουν της πρώτης Άνοιξης καρότα , χειροκρότα  ,  χειροκρότα ”