Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αγρίεψε ο Κάρολος Παπούλιας .



Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου έθεσε ευθέως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Παπούλιας ως άλλος Κάρολος από παλιά , τόνισε στον γερμανό πρόεδρο ότι απαιτεί άμεση λύση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αφού έχει παρατραβήξει το παραμύθι και σιγά σιγά χάνει την υπομονή του . Υπενθύμισε μάλιστα στον γερμανό πρόεδρο ότι όταν αυτός στη Γερμανία έχεζε τις πάνες του , στην Ελλάδα ο ίδιος αγωνιζόταν κατά των κατακτητών και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ξανακάνει και σήμερα.

Ο γερμανός πρόεδρος , που αμέσως κατάλαβε ότι ο Κάρολος ο Παπούλιας δεν αστειεύεται , αρκέστηκε να ψελλίσει ότι δεν μπορεί να πάρει θέση διαφορετική από αυτή της γερμανικής κυβέρνησης γιατί τότε η Μέρκελ θα τον σκίσει και έπεσε στα γόνατα παρακαλώντας τον λυσσασμένο Κάρολο να τον λυπηθεί .

Ως αντάλλαγμα υποσχέθηκε να διοργανώσει καμπάνια στη Γερμανία ώστε να ωθήσει τους γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να σπάσουμε επιτέλους το ψυχολογικό φράγμα των δεκαεπτά εκατομμυρίων τουριστών. Μάλιστα υποσχέθηκε στον Κάρολο Παπούλια να επισκεφτεί και ο ίδιος την Ελλάδα το καλοκαίρι ώστε να πάνε παρέα για γυμνισμό στα ελληνικά νησιά .

Ο Κάρολος Παπούλιας , αν και λάτρης του γυμνισμού , δεν υπέκυψε . Αντίθετα έδεσε τον γερμανό πρόεδρο με λουρί από τον λαιμό και ετοιμάζεται να τον πάει περιοδεία σε όλες τις μαρτυρικές , από τις θηριωδίες των γερμανών , τοποθεσίες της Ελλάδας ώστε οι κάτοικοι να τον γιαουρτώσουν και να τον φωνάξουν “τεντιμπόη” . Όχι τον Κάρολο βρε , τον άλλον , τον γερμανό .

(Μήπως να ανέθετε η ελληνική κυβέρνηση στον Κάρολο Παπούλια τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ;)