Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αποτυχιών συνέχεια …

Τη δέσμευση του ότι αν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων και αποτύχει τότε θα παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει την Αθήνα , την πολιτική , την χώρα ακόμα και τα εγκόσμια εξέφρασε ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Παιδείας καθώς και ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Τουρισμού . 

Δεν αναφέρομαι σε δύο αποτυχημένους πρώην υπουργούς αλλά σε έναν αποτυχημένο πρώην υπουργό δύο διαφορετικών υπουργείων , δηλαδή στον Άρη Σπηλιωτόπουλο .

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν από αποτυχίες . Οι αποτυχίες δεν τον πτοούν . Όσες περισσότερες τόσο καλύτερα . Γιαυτό συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα .

Με αυτή την νοοτροπία απέτυχε ως υπουργός Παιδείας , απέτυχε ως υπουργός Τουρισμού και σήμερα ζητάει από τους δημότες της Αθήνας να του επιτρέψουν να ξαναποτύχει ως δήμαρχος Αθηναίων αυτή τη φορά . Και όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε , δεν είναι δύσκολο άλλωστε , αρκετοί Αθηναίοι θα δώσουν αυτή την ευκαιρία στον Άρη τον Σπηλιωτόπουλο . Γιατί οι Αθηναίοι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους Έλληνες . Και επειδή του Έλληνα ο τράχηλος μόνο ζυγό δεν υπομένει αλλά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μπορεί να τον υπομένει αιώνια , θα τον ξαναψηφίσει. Και ας μην έχει ούτε καν μια επιτυχημένη πιτσαρία στο ενεργητικό του . 

Μπορεί ο Έλληνας να είναι ανυπόμονος με όλους και με όλα αλλά με τους πολιτικούς έχει ιώβεια υπομονή. Τόση υπομονή που είναι ικανός να εκλέγει τον Σαμαρά πρωθυπουργό για τα επόμενα τριάντα χρόνια περιμένοντας πότε θα σώσει την Ελλάδα .

(Το μυστικό ενός πετυχημένου κράτους είναι οι πολίτες του να έχουν υπομονή με όλους εκτός από τους πολιτικούς . Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή με κανέναν παρά μόνο με τους πολιτικούς .)