Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Που θα ήσουν αν δεν ήσουν εκεί που είσαι ;

Σε ποια πολιτική παράταξη θα ανήκαν  οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί αν δεν υπήρχαν τα κόμματα τους ; Με απλά λόγια , ποιοι μπορούν να συνεργαστούν με ποιους μετά τις εκλογές ;

 Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα . 

Ο Καρατζαφέρης θα ήταν Νέα Δημοκρατία ή Χρυσή Αυγή , ενώ ο Μιχαλολιάκος θα ήταν ΛΑΟΣ . Φυσιολογικό , αφού τόσο ο  Καρατζαφέρης όσο και ο Μιχαλολιάκος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο .  Ο ένας κλέβει ψηφοφόρους από τον άλλο , αλλά επειδή ο ακροδεξιός χώρος είναι πολύ μικρός και δεν χωράει δύο κόμματα , ένας από τους δύο θα εξαφανιστεί άμεσα . Ίσως και οι δύο στο μέλλον .

Ο Καμένος θα ήταν Νέα Δημοκρατία χωρίς Σαμαρά . Αλλιώς Μπακογιάννης . Και η Μπακογιάννη θα ήταν Νέα Δημοκρατία χωρίς Σαμαρά . Αλλιώς Καμένος . Η εντύπωση που μου έχει καρφωθεί είναι ότι Μπακογιάννη = Καμένος . Ίσως επειδή ο Καμένος είναι γνήσιο τέκνο του Μητσοτάκη . Και επειδή Μητσοτάκης  Σαμαράς , άρα και Καμένος Σαμαράς . Αφού Μητσοτάκης = Μπακογιάννη έπεται ότι Καμένος = Μπακογιάννη . Ή κατά το γνωστό "ο εχθρός του εχθρού μου … "

Ο Σαμαράς δεν θα ήταν τίποτα . Κανένα κόμμα δεν θα τον δεχόταν στις τάξεις του εκτός από την Ν.Δ. Η οποία είχε αρχηγούς τον Μητσοτάκη , τον Έβερτ και τον Καραμανλή . Άρα τι πιο λογικό να έχει αρχηγό και τον Σαμαρά . Βάθος απύθμενο …

Ο Βενιζέλος θα ήταν ΝΔ αφού αποτελεί το δεξιό μέρος του ΠΑΣΟΚ . Όχι ότι έχει μείνει αριστερό …  Του το κόψαν ΣΥΡΙΖΑ .

 Ο Τσίπρας θα ήταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ . ΚΚΕ να μην είναι και ότι να ‘ναι .

Η Παπαρήγα θα είχε αυτοκτονήσει αφού χωρίς το ΚΚΕ δεν θα είχε νόημα η ζωή της . Η Παπαρήγα είναι γνήσια Σταλινική . Στις απόκριες ντύνεται Στάλιν βάζοντας απλώς ένα μουστάκι . Όχι ότι το χρειάζεται .

Ο Κουβέλης θα ήταν ΠΑΣΟΚ . Δυνατές οι ελκτικές δυνάμεις του κέντρου και ακόμα δυνατότερες οι απωστικές δυνάμεις από τα αριστερά . Άλλωστε ο Κουβέλης είναι το δεξιότερο μέρος της αριστεράς . Κομμουνιστής που πάει με το πάσο του . Δηλαδή σοσιαλιστής . Φέεεετααααα .

 Η Κατσέλη θα ήταν ΠΑΣΟΚ και ο Μάνος Ν.Δ. Όπως και τώρα …

Άρα :
Αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις και αρκετό Σαμαρά .
Αν ψηφίσεις Σαμαρά ψηφίζεις και ολίγο από Βενιζέλο .
Αν ψηφίσεις Παπαρήγα ψηφίζεις μόνο Παπαρήγα . Τίποτα άλλο .
Αν ψηφίσεις Τσίπρα ψηφίζεις όλη την αριστερά . Τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύεις . Το μέλλον θα δείξει .
Αν ψηφίσεις Κουβέλη ψηφίζεις άμεσα λίγο Βενιζέλο και έμμεσα λίγο Σαμαρά .
Αν ψηφίσεις Καρατζαφέρη ψηφίζεις αρκετό Σαμαρά και λίγο Βενιζέλο .
Αν ψηφίσεις Καμένο δεν ξέρω τι ακριβώς ψηφίζεις αλλά ξέρω τι δεν ψηφίζεις . Δεν ψηφίζεις χρυσή αυγή .
Αν ψηφίσεις Μπακογιάννη είσαι τσιμπημένος μαζί της . Ανώμαλε .
Αν ψηφίσεις χρυσή αυγή είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ . Ουστ από εδώ .