Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τσαντίρια στην πλατεία Συντάγματος για 40 χρόνια

Να φύγουν οι αγανακτισμένοι από την πλατεία Συντάγματος ζητάει ο Καμίνης γιατί όπως υποστηρίζει είναι παράνομη η κατασκήνωση σε υπαίθριο χώρο .
Πάνω σε αυτό το θέμα έχω τις ενστάσεις μου . Ως γνωστό η βουλή αποτελούσε βασιλικό ανάκτορο πριν αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τρομοκρατία ο τέως εθνάρχης Καραμανλής (είπαμε όχι ο Κωστάκης , ο άλλος ) . Αυτό σημαίνει ότι όλη η πλατεία Συντάγματος αποτελούσε τον ημιυπαίθριο χώρο των ανακτόρων , άρα σήμερα αποτελεί τον ημιυπαίθριο χώρο της βουλής .
Σύμφωνα με τον νόμο 3843/10 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνεται  το δικαίωμα διατήρησης για 40 χρόνια σε χώρους που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης, όπως είναι οι ημιυπαίθριοι οι οποίοι χρησιμοποιούνται πλέον με διαφορετικό τρόπο .
Θα πρέπει λοιπόν οι ιδιοκτήτες της βουλής , δηλαδή ο Ελληνικός λαός , να κάνει αίτηση νομιμοποίησης της αλλαγής χρήσης του ημιυπαίθριου της βουλής . Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να συνεχιστεί η κατασκήνωση στη πλατεία για τα επόμενα 40 χρόνια . Όσο για το πρόστιμο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά θα πληρωθεί ρεφενέ από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαμαρτυρόντουσαν στην πλατεία πριν έρθει το καλοκαίρι .
Όσο αφορά στις τουριστικές ακυρώσεις και στον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας , θα μπορούσε να επιτραπεί και στους τουρίστες να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στο κέντρο της Αθήνας που βρίσκεται ένα τσιγάρο δρόμος από την Ακρόπολη και από όλα τα γνωστά μουσεία της πόλης . Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά ο τουρισμός στην πρωτεύουσα αφού η δωρεάν διαμονή θα αποτελέσει δέλεαρ για τους απανταχού λετσοτουρίστες , και δεν θα φανεί η απουσία των original αγανακτισμένων οι οποίοι πλέον συγκεντρώνονται στα παράλια της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας για να συμπαρασταθούν στα ψάρια της Μεσογείου .
Ενδέχεται να αντιδράσουν οι γνωστοί άγνωστοι καταστηματάρχες , Κολωνακιώτες και λοιποί περιφερειακοί θαμώνες του κέντρου οι οποίοι θεωρούν τα τσαντίρια προσβολή της αισθητικής τους . Στα παπάρια μας . Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τους σέβονται όλοι . Είναι θέμα δημοκρατικής ασυλίας .