Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Μνημόνιο Νο. από τα τρία το μακρύτερο.



Υπερψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Μια συμφωνία που, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, διατηρεί την χώρα ζωντανή παρόλο που δεν αποκάλυψε το προσδόκιμο ζωής της. Ίσως στο επόμενο μνημόνιο να διευκρινιστεί.

Την συμφωνία υπερψήφισε η Ν.Δ. του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάνοντας σαφές σε όλους ότι αυτό ήταν το τελευταίο μνημόνιο που ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Μέχρι το επόμενο. Γιατί πάντα το επόμενο μνημόνιο είναι το καλύτερο. Και μετά έγειρε ξανά στο έδρανο γιατί η πολύ μαγκιά του βγήκε μονόπατα αποτυγχάνοντας να ισορροπήσει μεταξύ μαγκιάς και κλανιάς.

Επίσης το μνημόνιο υπερψήφισε ο Πάνος Καμένος παρέα με όλους τους ΑΝΕΛ προαναγγέλλοντας το τέλος της εποχής των μνημονίων, ακριβώς τη στιγμή που στην αίθουσα της Βουλής ακούστηκε ένας θόρυβος που θύμισε ψέκασμα. Φσσσσσστ…

Με τη συμφωνία συντάχθηκαν και οι βουλευτές του Ποταμιού με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τονίζει  ότι επιτέλους νοιώθει τόσο γερμανοτσολιάς όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τη συμφωνία και ευελπιστεί τώρα που είναι ένας ίσος γερμανοτσολιάς ανάμεσα σε ίσους γερμανοτσολιάδες να τον παίρνουν στα σοβαρά  οι υπόλοιποι γερμανοτσολιάδες.

Επίσης η Φώφη Γεννηματά και ο συρφετός της που ακούει στο όνομα Πασόκ ψήφισαν τη συμφωνία τονίζοντας όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε όλα και ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός κάνοντας ταυτόχρονα πρόστυχες σκέψεις που αφορούσαν αυτήν, αυτόν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αντίθετα δεν ψήφισε το μνημόνιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος είπε κάτι ωραία κομμουνιστικά, όχι σαν αυτά που λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά πολύ καλύτερα. Μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη συντάχτηκαν η Ραχήλ Μακρή και καμιά σαρανταριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακόμα αριθμεί τις συνταγματικές εκτροπές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης έχοντας μαζέψει υλικό για να γράψει βιβλίο μεγαλύτερο και από τη Βίβλο.