Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Οι διαπραγματεύσεις πάνε σχεδόν άριστα.

Την πεποίθηση του ότι η χώρα δεν θα ξαναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας καθώς και ότι δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Πασόκ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

Βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά, γιατί τελικά  μπορεί να θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις. Τα δικά του πάντως θα παραμείνουν άθικτα. Και αυτό είναι αδιαπραγμέτευτο.

Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό. Αν τελικά δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό, στόχος θα είναι να ολοκληρωθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogoup. Αλλιώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν εμφανιστούν οποιεσδήποτε ανάγκες. Αν όμως εμφανιστούν οι ανάγκες και δεν έχουν τελικά ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Άντε το πολύ δύο-τρία. Πάντως σίγουρα όχι πάνω από τέσσερα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ταυτόχρονα μια νέα κατάσταση για τη χώρα, χωρίς την ασφυκτική υπαγόρευση όρων από την τρόικα. Αντίθετα η τρόικα από εδώ και πέρα θα είναι περισσότερο χαλαρή μαζί μας με προκαταρκτικά χαδάκια και ερωτόλογα πριν από την ερωτική πράξη.

Γιατί η κυβέρνηση σπάνια διαπραγματεύεται, αλλά όταν το κάνει, δεν παίζει. Υπογράφει νέα μνημόνια.