Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψόφος εμπιστοσύνης.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ουσιαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να δηλώσουν ότι τον εμπιστεύονται ενώ από τους μη κυβερνητικούς βουλευτές ότι δεν τον εμπιστεύονται.

Βέβαια η συγκεκριμένη βουλή είναι κομματάκι αναχρονιστική αφού αναφέρεται στην προ διετίας εποχή και όχι στη σημερινή. Γιατί τα τελευταία δύο χρόνια οι πολιτικές ισορροπίες έχουν αλλάξει πολύ. Παρόλαυτα, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά αφού και ο ίδιος μια αναχρονιστικότητα στον εγκέφαλο την έχει.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι οι δυνάμεις της ανευθυνότητας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Παρόλαυτα δεν έκανε κάποια δήλωση παραίτησης από την πολιτική ζωή και τα εγκόσμια γενικότερα. Αναμένουμε…

Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο που πηγαίνει τη χώρα στην επόμενη μέρα. Για τη μεθεπόμενη μέρα δεν ανέφερε τίποτα. Οπότε το σχέδιο μάλλον λειτουργεί μόνο για μια μέρα.

Μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση αναμένεται να κρατηθεί μέχρι τον Οκτώβρη στην εξουσία μπας και επιτέλους η χώρα συναντήσει τον πάτο που αναζητά απεγνωσμένα τα τελευταία χρόνια. Μετά υπάρχει η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Αν μέχρι τότε δεν καταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς να συναντήσει τον πάτο, δεν θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία.