Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τηλέμαχος

Τηλεμαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα βρίσκεται στα σκαριά με πρωτοβουλία του πρώτου . Σαμαράς ο Τηλέμαχος . Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι το  αρνί βιάζεται για το Πάσχα . Κακίες …

Ο μεν Σαμαράς με το 18,85% ψάχνει έναν τρόπο να παραμείνει πρώτος ώστε να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και , επιτέλους , να κυβερνήσει για όσο μπορέσει και με όποιον μπορέσει . Φήμες αναφέρουν ότι πρόκειται να έχει δίπλα του την τελευταία μεγάλη μεταγραφή του κόμματος  , τον Γιώργο Ανατολάκη ο οποίος με τέτοια ευφράδεια θα ρούπωνε και τον Δημοσθένη στα καλύτερα του .
Από την άλλη , ο Τσίπρας παλεύει να ξεπεράσει τον Σαμαρά υπερκαλύπτοντας τη διαφορά του 2% των προηγούμενων εκλογών που θα του δώσει δικαίωμα στο όνειρο .
Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μία τηλεοπτική διαμάχη μπορεί να κάνει την διαφορά . Το ποιος θα ευνοηθεί εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση .
Αν  η συζήτηση κινηθεί σε λογικά πλαίσια επιχειρηματολογίας τότε ο Σαμαράς θα ξεφτιλιστεί . Δημόσιο ξεβράκωμα θα έχουμε . Τουλάχιστον η τηλεμαχία να προβληθεί μετά τα μεσάνυχτα με το κατάλληλο σηματάκι επάνω δεξιά στην οθόνη .  Ο δεξιός πολιτικός χώρος είναι κενός τόσο ιδεολογικά όσο και επικοινωνιακά .
Αντίθετα στον αριστερό χώρο η ΚΝΕ λειτουργεί ως παρασκευαστήριο αριστερών οι οποίοι στη συνέχεια επανδρώνουν τις διάφορες αριστερές συνιστώσες . Κακά τα ψέματα ,  κάθε αριστερός που σέβεται τον εαυτό του έχει κάνει το πέρασμα του από την ΚΝΕ . Με απλά λόγια στο λέγειν υπερτερεί ο Τσίπρας του Σαμαρά όπως υπερτερεί ο οποιοσδήποτε αριστερός έναντι οποιουδήποτε δεξιού .
Αν όμως η συζήτηση περιοριστεί σε απόψεις του στυλ “εμείς ήμαστε καλύτεροι γιατί γαμάμε και δέρνουμε ενώ εσείς είστε χειρότεροι γιατί δεν γαμάτε και δεν δέρνετε” τότε ο Σαμαράς έχει το προβάδισμα . Αν αντιμετωπίσεις έναν ηλίθιο στο επίπεδο του , τότε είσαι σίγουρα χαμένος . Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη . Και ο Σαμαράς είναι ο αρχηγός των ηλιθίων .
Καιρός να αρχίσεις ασκήσεις θάρρους ,αρχηγέ . “Είμαι ο Σαμαράς και γαμάω και δέρνω . Τέλος” .
“Και ο νικητής με εμένα” , φωνάζει από το βάθος ο Βενιζέλος .
Μα Βαγγέλη μου αν νικήσει ο Σαμαράς δεν θα κάνετε τηλεμαχία αλλά τηλεσυμμαχία . Εκτός αν διαφωνείτε κάπου . Διαφωνείτε ;