Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εγέρθητι ή Εξεγέρθητι ;

Αφού λοιπόν ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , και ΔΗΜΑΡ ήθελαν κυβέρνηση με Τσίπρα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κυβέρνηση με τσίπα αναπόφευκτο ήταν να χωρίσουν τα τσανάκια τους και να πάρουν ξανά τον δρόμο προς τις κάλπες . Μια προεκλογική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας αυτοί που ήθελαν κυβέρνηση με Τσίπρα τώρα θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα . Σχιζοφρένια!
Ορίστηκε ημερομηνία στις 17 Ιουνίου βρήκαμε και υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο που θα αποτελέσει την απαλλαγή του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος αποτέλεσε την απαλλαγή του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος αποτέλεσε την απαλλαγή του Κώστα Καραμανλή …
Αφού η κυβέρνηση κατά την περίοδο της προεκλογικής περιόδου θα είναι υπηρεσιακή και όχι ΝΔΣΟΚική , μην περιμένεις καινούρια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ή νέες συλλήψεις οροθετικών ιεροδούλων . Ότι δώσαμε δώσαμε . Και ότι πήραμε πήραμε . Τέρμα .
Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών σε επανάληψη αλλά θα υπάρξουν ανακατατάξεις . Όλοι ανεβασμένοι και πεσμένος ο ΣΥΡΙΖΑ ή όλοι πεσμένοι και ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ . Αν οι εκλογές γινόντουσαν σήμερα μάλλον θα ίσχυε το δεύτερο αλλά σε ένα μήνα πολλά μπορούν να αλλάξουν . Ο πόλος ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , λοιπές δεξιόστροφες συνιστώσες , MEGA , ΣΚΑΙ κλπ έχει ακόμα καρδιακό παλμό .
Ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές . Εντός ή εκτός ευρώ , φασίστες ή αριστεροί , θα διοριστεί ή όχι το παιδί μου , θα καταστραφούμε ή θα επιβιώσουμε … 
Εγώ πάντως είμαι περίεργος αν τελικά θα δηλώσουμε εγέρθητι ή εξεγέρθητι . Στην πράξη , όχι στα λόγια .