Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιχορηγήσεις υπάρχουν

Επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ θα πάρουν τα κόμματα για τις εκλογές του 2012 . Για να ανέβει το επίπεδο . Αποτελεί μέρος της τριπλής επιχορήγησης που λαμβάνουν τα κόμματα από το κράτος .Μία  τακτική ετήσια για τα τρέχοντα έξοδα ,μία εκλογική τη χρονιά των εκλογών για τα έκτακτα έξοδα  και άλλη μία τακτική ετήσια για επιμόρφωση των στελεχών τους σε πολιτικές μεθόδους του στυλ “κάντο όπως ο Άκης” . Γιατί ο Άκης δεν έπαιρνε μίζες , κρατικές επιχορηγήσεις έπαιρνε .


Η χρηματοδότηση κατανέμεται στα κόμματα με βάση τα ποσοστά ψήφων που παίρνουν στις εκλογές . Τα μεγάλα κόμματα παίρνουν τα πολλά και τα μικρά παίρνουν τα λίγα . Βγαλμένο από τη ζωή .

Η κρατική επιχορήγηση των επόμενων χρόνων χρησιμοποιείται και σαν εγγύηση των κομμάτων για να φεσώσουν τις τράπεζες με δάνεια . Δάνεια υπάρχουν … τουλάχιστον για τα μεγάλα κόμματα αφού καλό είναι να τα έχεις καλά με την εξουσία . Όταν μάλιστα η εξουσία εξαρτάται από εσένα , τότε κάνεις και κουμάντο .

Κάθε ψήφος χρηματοδοτείται με 10 ευρώ από το κράτος , άρα η ψήφος σου έχει την τιμή της . Το θέμα είναι να έχει και από την άλλη την τιμή , την ηθική . Αν και οι δύο τιμές δεν μπορούν να συνυπάρξουν . Ή τιμή θα έχεις ή τιμή . Άλλωστε η τιμή τιμή δεν έχει .

Στο εξωτερικό , πχ στη Γερμανία η ψήφος πριμοδοτείται με 70 λεπτά από το κράτος . Εκεί βέβαια μια Μέρκελ έχουν και μετά το χάος ενώ εδώ τόσες πολιτικές προσωπικότητες μαζεμένες σε μια χώρα κάπως πρέπει να ζήσουν . Κλέφτες θα γίνουν ; Γιαυτό σου λέω χρηματοδοτήσεις έπαιρνε ο Άκης όχι μίζες .

Παρόλα τα λεφτά που περνάνε από τα χέρια των κομμάτων , οι υπάλληλοι τους παραμένουν απλήρωτοι . Μικρό το κακό θα μου πεις , θα πληρωθούν με άλλους τρόπους . Ρουσφέτια , διορισμοί … ο υπάλληλος στα κομματόσκυλα είναι δύο φορές κομματόσκυλο .

Την τελευταία 10ετία τα κόμματα πήραν ως επιχορήγηση γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ .  Προεκλογικά τα έλεγε ο Παπανδρέου αλλά παρανόησες . Για τα κόμματα εννοούσε .