Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει για να καθορίσει τις διαδικασίες και τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητας του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει αν θα αποδεχτεί τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας. Τόνισε όμως ότι, έπειτα από ώριμη σκέψη, κυμαίνεται μεταξύ του να δεχτεί τη θέση και να μην τη δεχτεί. Δηλαδή μεταξύ του ναι και του όχι. Όμως υποσχέθηκε ότι όταν έρθει η ώρα θα γίνει πιο συγκεκριμένος αλλά επί του παρόντος θα είναι ασαφής ταυτιζόμενος με τους ασαφής θεσμούς της δημοκρατίας που του επιτρέπουν να παίζει σαφέστατο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής.

Ο Φώτης Κουβέλης υπεραμύνεται των θεσμών θεωρώντας ότι τα μικροκομματικά παιχνίδια και τα μικροσυμφέροντα  με τους θεσμούς θα πρέπει να σταματήσουν. Για τα μεγαλοκομματικά παιχνίδια και τα μεγαλοσυμφέροντα με τους θεσμούς δεν ανέφερε τίποτα. Το άφησε φλου …

Προφανώς ο Φώτης Κουβέλης δεν θεωρεί ότι αποτελεί το μικροπολιτικό παιχνίδι του Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον πιστεύει ότι είναι το μεγαλοπολιτικό παιχνίδι του Αντώνη Σαμαρά.