Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χριστόδουλος Ξηρός speaking

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσω βίντεο και επιστολής . Το ελεύθερο μέλος της 17Ν καλεί σε αντάρτικο πόλεων τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ένοπλου αγώνα ενώ υποσχέθηκε να γαμήσει και τους δημοσιογράφους  τους οποίους αποκαλεί γνωστούς κροκόδειλους , απατεώνες και φερέφωνα των δανειστών . Χατζηνικολάου , Ευαγγελάτος και Πρετεντέρης μαλώνουν ποιος θα πρωτοσυναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό . Ο Θέμος Αναστασιάδης κώλωσε .

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών και ειδικά του Χριστόδουλου Ξηρού στον οποίο κρατάει μούτρα επειδή την κοπάνησε από τη φυλακή . Στη συνέχεια έδωσε εντολή να διπλασιαστεί η προσωπική του φρουρά για παν ενδεχόμενο .

Σχεδόν αμέσως με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ θέση πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία απαιτεί να επιστρέψει ο Χριστόδουλος Ξηρός στη φυλακή διότι από τη μέρα που δραπέτευσε έχει κλειστεί στο σπίτι και δεν μπορεί να πάει ούτε σε μια δεξίωση . Φοβάται ακόμα και τον μπαμπά της . 

Από την άλλη , τα Μπακογιαννόπαιδα δεν βλέπουν με κακό μάτι μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της μαμάς Μπακογιάννη . Δεν ξεχνούν ότι κάπως έτσι φτιάχτηκε και η μαμά τους . Και αν τους κάτσει ;

Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν θέλησε να απαντήσει στον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά αρκέστηκε να πει ότι οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος , των νόμων και των θεσμών . Για την ώρα πάντως η δικαιοσύνη παραμένει βουβή στο πλαίσιο του σημερινού Συντάγματος , των σημερινών νόμων και των σημερινών θεσμών . Αν αποφασίσει να  μιλήσει , σταματημό δεν θα ‘χει .

(Η δικαιοσύνη δεν αποτελεί ιδέα του Πλάτωνα , μια ιδανική και αντικειμενική αρχή . Αποτελεί ανθρώπινη συνιστώσα , εξαρτώμενη από το υποκείμενο . Σήμερα , με την παρούσα δικαιοσύνη ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μας κυβερνάνε , αύριο με άλλη δικαιοσύνη μπορεί να μας χαιρετάνε πίσω από τα κάγκελα .)