Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η Κεντροαριστερά άνοιξε και μας περιμένει.

Την απέλπιδα προσπάθεια της να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο κάνει η Φώφη Γεννηματά προσδοκώντας, μέσω των εκλογών για την κεντροαριστερά, να συνεχίσει  να ηγείται κάποιου, οποιουδήποτε πολιτικού χώρου.

Και ας είναι και η Ν.Δ. Κανένα πρόβλημα …

Αυτόν τον πολιτικό χώρο τον ονόμασε κεντροαριστερά, προσπαθώντας να τον οριοθετήσει ως την συνέχεια του παλιού Πασόκ. Γιατί, όπως και να το δεις, ήταν πετυχημένη συνταγή το παλιό Πασόκ.

Ακόμα πουλάει…

Αυτό που δεν είχε υποψιαστεί όμως η Φώφη Γεννηματά είναι ότι κάθε καρυδιάς καρύδι θα δήλωνε υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου πολιτικού κόμματος. Από δημάρχους μέχρι κλητήρες και από Ραγκούσηδες μέχρι Θεοδωράκηδες. Ο καλός ο μύλος όλους τους αλέθει.

Και το Πασόκ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι και γαμώ τους μύλους…

Έτσι μαζεύτηκαν εννέα υποψήφιοι για να κονταροχτυπηθούν για μια θέση. Οι οποίοι αν και κεντροαριστεροί έρχονται δεύτεροι μετά τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει ήδη υιοθετήσει  το παλιό Πασόκ και συνεπώς όσο και να ψάχνουν οι κεντροαριστεροί για κανένα ξεχασμένο κομματάκι, δεν θα βρουν ούτε κοκαλάκι από Αντρέα Παπανδρέου.

Εκτός αν ψάξουν στο κελί Νο2, στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όλο και κάτι θα ξεθάψουν.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας όταν υιοθέτησε το παλιό Πασόκ, το υιοθέτησε επιλεκτικά. Από Παναγιώτη Κουρουμπλή και πάνω. Από Παναγιώτη Κουρουμπλή και κάτω παρέμειναν στο Πασόκ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πέρασε οριακά…

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές της κεντροαριστεράς θα αποτελέσει ο αριθμός προσέλευσης των ψηφοφόρων. Γιατί αν ψηφίσουν καμιά διακοσαριά χιλιάδες τότε η κεντροαριστερά θα βγει δυνατή από αυτή την διαδικασία και θα μπορέσει να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Που είναι και το ζητούμενο…

Άλλωστε ο αντίπαλος του Πασόκ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Ν.Δ. Μην ξεχνάς ότι με την Ν.Δ. συγκυβέρνησαν για κάμποσα φεγγάρια.

Όσο και αν οι ίδιοι προσπαθούν να το ξεχάσουν…

Πάντως, ανεξάρτητα από όλα αυτά αν, εκεί που περπατάς αμέριμνος σήμερα απολαμβάνοντας τον ελληνικό ουρανό, βρεις τυχαία μπροστά σου κανένα εκλογικό κέντρο της κεντροαριστεράς, μπες μέσα και ρίξε καμιά ψήφο.

Ψυχικό θα κάνεις …