Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εκλογές



Έκπληξη προκάλεσε στους δημοσιογράφους που παρέστησαν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο η κίνηση του Κάρολου Παπούλια να συνοδεύσει τις ευχαριστίες για τη συνεργασία με έναν αποχαιρετισμό. Συγκεκριμένα ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε ότι φέτος, είναι η τελευταία του χρονιά του και θέλησε να τους ευχαριστήσει όλους από βάθους καρδίας για την συνεργασία.

Αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν είναι αποτέλεσμα της στενής σχέσης του προέδρου της δημοκρατίας με τον φίλο του Αλτζχάιμερ , τότε τα πράγματα είναι σοβαρά αφού λίγο πολύ παραδέχεται ότι φέτος θα γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές . 

Απάντηση στα σενάρια που προκλήθηκαν από την τρολλιά του Κάρολου Παπούλια έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η νέα Βουλή που θα προκύψει μετά από τις βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από  αυτή τη δήλωση οι Έλληνες ησύχασαν αφού έως σήμερα τους έτρωγε η απορία ποιος θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο .

Αλλά ούτε και ο Αντώνης Σαμαράς άργησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας τονίζοντας ότι , έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Χριστού και της Παναγιάς , η προσπάθειά του είναι οι κάλπες να στηθούν το 2016. Δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι αν χρειαστεί θα βαλσαμώσει ο ίδιος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να παραμείνει στην προεδρία τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές .

Αλλά και οι ίδιες οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό για την σταθερότητα στην Ευρώπη αφού , ως γνωστό , ο Κάρολος ο Παπούλιας αποτελεί , μετά τον Αντώνη τον Σαμαρά , τον ακρογωνιαίο λίθο της Ενωμένης Ευρώπης . Χωρίς Παπούλια η Ευρώπη κινδυνεύει .

(Τελικά η μόνη σταθερή αξία σε αυτόν τον κόσμο είναι το μουντιάλ . Γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια ο κόσμος να χαλάσει .)