Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μακριά από “Πουτάνες” και “Καριόλες” ;



     Ως γνωστόν η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια . Τόσο πλούσια που παρέχει λέξεις και εκφράσεις οι οποίες μπορούν να αποδώσουν οποιοδήποτε νόημα με τρομερά μεγάλη ακρίβεια . Πολλές φορές , λέξεις με παρόμοιο νόημα , λανθασμένα , ταυτίζονται αλλά κάτι τέτοια φαινόμενα ξεχωρίζουν έναν αριστερό από έναν δεξιό .

     Παράδειγμα τέτοιον λέξεων είναι η λέξη “καριόλα” και η λέξη “πουτάνα” . Πολλές φορές τις ταυτίζουμε , στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους . Συγκεκριμένα η λέξη “πουτάνα” αναφέρεται σε αυτή την τύπισσα (ή τον τύπο για να μην παρεξηγηθούν οι φεμινίστριες) η οποία πάει με όλους . Ενώ η λέξη “καριόλα” αναφέρεται σε αυτή την τύπισσα η οποία πάει με όλους εκτός από εσένα .


     Έτσι ένας αριστερός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πει : “Ρε τον καριόλη τον Κουβέλη , πάει με όλους εκτός από εμένα” . Ενώ ένας Νεοδημοκράτης θα μπορούσε να πει για τον Σαμαρά : “Μεγάλη πουτάνα ο Σαμαράς , πάει με όλους”.

     Τώρα στο κλασσικό ερώτημα που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τους φιλοσόφους από την αρχαιότητα έως σήμερα , δηλαδή αν είναι καλύτερα να μπλέκεις με καριόλες ή πουτάνες , σε πρώτο επίπεδο θα απαντούσες “με πουτάνες” ώστε να επωφεληθείς και ο ίδιος . Σε δεύτερο επίπεδο όμως θα σου έλεγα να μην το παρακάνεις γιατί αν μπλέκεις συνεχώς με καριόλες ή πουτάνες χάνεις το νόημα . Γίνεσαι σαβουρογάμης  τσουβαλιάζεις τους πάντες , χάνεις το μέτρο και μετά σου φαίνεται φυσιολογικό να έλκεσαι  ακόμα και από την ακροδεξιά  τσατσά .


     Δεν υπάρχουν μόνο καριόλες και πουτάνες . Υπάρχουν και άλλες . Ψάξιμο χρειάζεται μόνο . Και πολύ υπομονή .