Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στην ουρά οι πρυτάνεις για να καταθέσουν στεφάνι.

Φοιτητές δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πολυτεχνείου. Ο πρύτανης προνόησε να μην έρθει σε επαφή με τους φοιτητές γιαυτό αποφάσισε να καταθέσει το στεφάνι του τα χαράματα. Αντίθετα όμως οι φοιτητές είχαν προνοήσει να έρθουν σε επαφή με τον πρύτανη γιαυτό τον περίμεναν από προχθές μπροστά στο Μνημείο. Έτσι μόλις τον είδαν, νωρίς το πρωί παρέα με το στεφάνι του, δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε σε αυτόν, ούτε στο στεφάνι του.

Ο πρύτανης αποχώρησε αφήνοντας το στεφάνι στην είσοδο το οποίο οι φοιτητές πέταξαν στα σκουπίδια.

Αντίθετα στην Αθήνα οι φοιτητές δεν είχαν κανένα νέο από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στεφάνι αργά τα μεσάνυχτα αφού κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου και περικυκλωθεί το κτήριο από τα ΜΑΤ. Αν τελικά δεν τα καταφέρει τότε θα καλέσει τη σύγκλητο στο σπίτι του και όλοι μαζί θα καταθέτουν το στεφάνι ο ένας στον άλλο.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη σκιά των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το λοκάουτ που πραγματοποίησαν οι μπάτσοι στα πανεπιστήμια επειδή ζηλεύουν τους φοιτητές που σπουδάζουν ενώ αυτοί έμειναν κούτσουρα, αναγκασμένοι να δέρνουν κόσμο για τρεις και εξήντα. Τουλάχιστον αν έπαιρναν τέσσερις και εξήντα δεν θα είχαν πρόβλημα που έμειναν κούτσουρα. Γιαυτό οι μπάτσοι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που να αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να βαράνε τον κόσμο για τόσο χαμηλό μισθό. Εκτός βέβαια από αυτούς που το κάνουν για ευχαρίστηση. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς, αν δεν πούλαγαν την ηρωίνη, θα βρίσκονταν σε κατάσταση ανέχειας.